Kustannustehokas

Kokonaiskustannustehokkuus esim. kunnossapitoprojekteissa on omaa luokkaansa verrattuna perinteisiin menetelmiin. Laitteistojen puhdistukset ilman aikaa vieviä purku-, suojaus ym. valmistelevia töitä ovat selkeä vahvuus käytettäessä kuivajääpudistusta. Puhdistustöistä johtuvat tuotantoseisokit lyhenevät merkittävästi. Puhdistaminen voi olla mahdollista jopa ilman tuotantoseisokkeja.

Ei riko tai hio pintaa

Kuivajääpuhalluksen puhdistava vaikutus perustuu lämpöenergian muutokseen puhdistettavassa kohteessa. Osuessaan puhdistettavaan pintaan n.-78C lämpötilassa oleva kiinteä kuivajää muuttuu jälleen kaasuksi ja aiheuttaa ”mikroräjähdyksen”, joka tunkeutuu tehokkaasti epäpuhtauksien huokosiin ja irrottaa lian puhdistettavasta pinnasta kuitenkaan muokkaamatta (hiomatta) itse pintaa. Oikein suoritettuna kuivajääpuhallus ei vahingoita ehjiä kumi-, muovipintoja, sähkökaapeleita jne.

Paloturvallinen

Kuivajää on valmistettu hiilidioksidista, joka on palamaton kaasu. Jäärakeen osuessa puhdistettavaan pintaan, muuttuu se jälleen palamattomaksi kaasuksi. Menetelmä on paloturvallinen.

Ei johda sähköä

Kuivajääpuhdistus on turvallinen menetelmä esim. sähkökaapelihyllyjen puhdistukseen. Myös sähkömoottorien puhdistukset onnistuvat jopa käydessä. Menetelmä sopii sähkökomponettien, sähkökaappien, palvelintilojen, tuotannon automaation ym. herkkien kohteiden puhdistukseen, joihin perinteiset tunnetut puhdistusmenetelmät eivät sovellu.

Ympäristöystävällinen, ei jätettä, jätevettä tai kemikaaleja

Kuivajää ei sisällä epäpuhtauksia (esim. hiekka, liuottimet). Kuivajäästä ei muodostu erillistä jätettä. Jätteenä vain itse kohteesta irtoavat epäpuhtaudet. Kuivajään valmistukseen on käytetty teollisuuden sivutuotteena muodostunutta talteen otettua hiilidioksidia. Menetelmä ei tuota lisää kasvihuonekaasuja.

Puhdas, elintarvikehyväksytty

Kuivajääpuhdistusta voidaan käyttää elintarviketeollisuuden tuotantolinjastojen puhdistukseen. Menetelmä on tehokas homekasvustojen sekä erilaisten bakteerien tuhoamisessa. Kysy lisää!

ATEX-tilat

Kuivajääpuhdistus on oikein suunniteltuna ja toteutettuna ATEX turvallinen menetelmä. Kysy lisää!

Monipuolinen

Kuivajääpuhdistus on helposti muunneltavissa parametrien säädöillä kohteen asettamien vaatimusten mukaisesti. Puhdistustyö herkistä konservointitöistä aina raskaisiin konepajatöihin onnistuu!